Bakgrund

Karin Frick är född och uppvuxen i Jönköping. Hon har alltid haft ett stort idrottsintresse och har utövat flera sporter såsom gymnastik, pingis, golf men framför allt tennis. Karin spelade tennis på elitnivå under många år och var rankad topp tio i Sverige i sin åldersgrupp. Efter gymnasiet spelade Karin collegetennis på stipendium i Miami, USA. Tennisen och golfen är fortfarande stora intressen.

2003 - 2005 läste Karin journalistik och TV-produktion på Kaggeholms Folkhögskola. Vid sidan av studierna arbetade hon på Sveriges Radio Stockholm och blev efter praktik fast anställd på den då nystartade TV-kanalen SPORT-Expressen.

2007 anställdes Karin på TV4 där hon arbetade som programledare och reporter för kanalens sportsändningar och mästerskap och som programledare för Nyhetsmorgon. På TV4 jobbade Karin framför allt med friidrott, handboll, hockey och tennis och har intervjuat stjärnor som Zlatan, Usain Bolt, Björn Borg, Rafael Nadal och Serena Williams.

2008 – 2009 var Karin korrespondent för TV4 i Kalifornien.

2014 värvades Karin till Discovery Networks Sweden (då SBS Discovery TV) för att bli kanalens ansikte utåt i samband med bolagets storsatsning på sport.

2015 ledde Karin Barncancergalan - Det Svenska Humorpriset tillsammans med komikern David Sundin. En direktsänd gala från Berns i Stockholm som sändes i Kanal 5.
Karin var dessutom programledare för Kanal 5:s stora satsning Ninja Warrior tillsammans med Adam Alsing och Mårten Nylén.
Programledare för herrarnas EM-kval samt playoff i fotboll.
Programledare/konferencier för Sommarkväll i Gränna Hamn.

2016 var Karin konferencier vid invigningen av RC Hotell i Jönköping, moderator för "Vinnarkultur i näringsliv och idrott", gästtalare vid ett TBE-symposium.
Programledare för Europa League i fotboll samt herrarnas VM-kval i fotboll.

2017 inledde Karin med att programleda herrarnas Handbolls-VM i Frankrike. Hon ledde även Europa Leaguefinalen på Friends Arena.
Konferencier Skistar Swedish Open i Båstad
Publik intervju med Ingemar Stenmark & Björn Borg
Programledare för herrarnas VM-kval samt playoff i fotboll
Konferencier Intrum Stockholm Open

2018 var Karin programledare för OS-Hockeyn på plats i Sydkorea. Hon ledde då studion tillsammans med experterna Peter Forsberg, Håkan Loob, Calle Johansson och Kim Martin

Foto: Kanal 5